eSIM

Antwoorden op alle veel gestelde vragen omtrent eSIM

eSIM is de nieuwe standaard die de fysieke simkaart gaat vervangen. Je hoeft dus geen fysieke plastic simkaart / chip meer in je telefoon te stoppen. Maar hoe werkt dit? En wat komt erbij kijken? Welke toestellen zijn geschikt? En welke providers bieden eSIM?
In dit artikel antwoord op de meest gestelde vragen rondom dit onderwerp.

Wat is eSIM?

eSIM is een nieuwe standaard waarmee een gebruiker van een telefoon geidentificeerd kan worden. Tot op heden wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde "SIM kaart" (Subscriber Identity Module kaart). Dit is een plastic pasje waar een chip uitgedrukt kan worden die vervolgens in de telefoon gestopt kan worden. Aan het unieke ID van deze chip kan een telefoonnummer gekoppeld worden via de telecomprovider. Op deze manier kan een gebruiker geidentificeerd worden en wordt het telefoonnummer van de gebruiker aan de telefoon gekoppeld.

eSIM is de nieuwe standaard en is verschillend in het feit dat er geen fysieke chip meer nodig is voor identificatie. Voortaan wordt dit digitaal gedaan, aan de hand van software. De chip is overbodig, alles wat nog nodig is is inloggen via de telefoon en klaar!

Wat zijn de voordelen van eSIM?

eSIM heeft een aantal hele belangrijke voordelen ten opzichte van de traditionele simkaart. Hieronder een paar van de belangrijkste:

Welke providers bieden eSIM?

Om met eSIM te kunnen werken dient naast een geschikte telefoon ook de provider de nieuwe standaard te ondersteunen. Momenteel (2020) ondersteunen nog niet alle providers de nieuwe esim standaard. Controleer daarom goed of jouw provider al ondersteuning biedt.

Moet ik een speciale telefoon hebben voor eSIM?

Je telefoon moet geschikt zijn voor eSIM. Niet iedere telefoon is daarom zomaar te gebruiken. De nieuwste topmodellen van verschillende merken ondersteunen het nu al, naar verwachting zullen veel van de nieuwe smartphones die de komende jaren uitkomen ook ondersteuning bieden. De verwachting is dat over een aantal jaren de traditionele simkaarten niet meer te gebruiken zullen zijn in de nieuwste devices.

Welke toestellen van Samsung zijn geschikt?

Samsung biedt verschillende toestellen die momenteel al geschikt zijn voor eSIM. Onderstaand een aantal voorbeelden van telefoons die nu al geschikt zijn: