Samsung Galaxy S3

galaxy S3 simlockvrij

Heb je een Samsung Galaxy S3, maar is deze niet simlockvrij? Dan is je S3 standaard niet met ieder willekeurig telecom netwerk bruikbaar. Heb je bijvoorbeeld een simlock van Vodafone op je Galaxy S3 zitten, dan zal je smartphone niet werken met een simkaart van T-mobile.
Wil je je Galaxy S3 toch met ieder netwerk gebruiken? Dan is er maar 1 optie: Je Galaxy S3 simlockvrij maken! Voor het simlockvrij maken van een Samsung Galaxy S3 smartphone zijn verschillende opties. Op deze pagina worden deze opties uitgelegd.

Simlockvrij maken via netwerk

De eerste en gemakkelijkste optie is het aanvragen van een speciale Samsung Galaxy S3 unlock code via het netwerk waar je Galaxy S3 een simlock van heeft. Is je S3 gesimlocked voor simkaarten van Vodafone (alleen bruikbaar met een Vodafone simkaart)? Informeer dan naar de mogelijkheden voor het simlockvrij maken bij Vodafone. Simlockvrij maken via de provider heeft echter ook een nadeel: Vaak kan je Galaxy S3 pas na een jaar of zelfs het einde van je abonnement simlockvrij gemaakt worden. Mocht je je Galaxy S3 al eerder op een ander netwerk willen gebruiken, dan worden vaak kosten in rekening gebracht voor het unlocken. Je kunt dus een unlock code voor je Galaxy S3 aanvragen via de telecomprovider, maar hier kunnen kosten aan verbonden zijn.

Galaxy S3 zelf simlockvrij maken

Is het niet mogelijk via je telecomprovider je Galaxy S3 simlockvrij te maken? Of kost het unlocken via de provider te veel? Dan kun je ervoor kiezen zelf je Galaxy S3 simlockvrij te maken. Het 'verwijderen van de simlock' (wat in praktijk niets meer is dan het invoeren van een unlock code) is eenvoudig zelf te doen.

Om je Galaxy S3 simlockvrij te maken heb je het unieke 'ID' van je S3 nodig. Dit nummer, ook wel imei nummer genoemd, is een nummer waaraan jouw Galaxy S3 herkend kan worden. Het imei nummer van je Galaxy S3 is te achterhalen door in de telefoon-app *#06# in te toetsen. Het nummer verschijnt vervolgens op het display van je Galaxy S3.

Het Imei nummer van de Galaxy S3 is belangrijk bij het aanvragen van een unlock code. De unlock code zorgt ervoor dat je de simlock van de Galaxy S3 kunt opheffen. Een unlock code is via vele internet sites verkrijgbaar voor een paar euro.

Heb je vervolgens je unlock code, volg dan de volgende stappen om zelf je Samsung Galaxy S3 simlockvrij te maken:

Stappen simlockvrij maken Galaxy S3

  1. Zet je S3 uit

  2. Doe een ongeldige simkaart in je Galaxy S3

    Je dient een simkaart van een niet-geaccepteerde provider in je toestel te doen. Is je Galaxy S3 gesimlocked voor Vodafone, stop er dan bijvoorbeeld een T-mobile simkaart in.

  3. Zet je telefoon weer aan

    De telefoon zal aangeven dat de simkaart niet ondersteunt wordt omdat je Galaxy S3 een simlock heeft voor een andere provider. De telefoon geeft de optie een unlock code in te voeren.

  4. Galaxy S3 unlockcode invoeren

    Vul de Galaxy S3 unlockcode in in het daarvoor aangegeven veld. Klik vervolgens op unlock. Je Samsung Glaaxy S3 zal vervolgens simlockvrij zijn en met ieder netwerk te gebruiken zijn.

Een simlockvrije Samsung Galaxy S3 is vervolgens altijd met iedere simkaart te gebruiken. Je bent niet meer gebonden aan de standaard provider waarmee je de Galaxy S3 gekocht hebt. Let wel op: het is mogelijk dat je slechts een aantal pogingen hebt om je Galaxy S3 code in te voeren. Mocht je unlockcode niet direct werken, probeer dan niet meerdere malen dezelfde code in te voeren. De mogelijkheid bestaat dat je Galaxy S3 definitief gesimlocked wordt.

Waarschuwing!Let op: Probeer niet meermaals een foutieve unlockcode in te voeren op je Glaaxy S3. Na meerdere incorrecte ingaven loop je het risico dat je Galaxy S3 definitief gesimlocked wordt. Informeer bij een telecomspecialist indien je unlockcode niet werkt.