Samsung Galaxy S5 unlocken

Heb je een nieuwe Galaxy S5 gekocht? De kans is groot dat de telefoon voorzien is van simlock. De simlock beperkt de smartphone in gebruik. Deze blokkering zorgt er namelijk voor dat je Galaxy S5 niet zomaar met iedere willekeurige simkaart gebruikt kan worden. De simlock blokkeert de telefoon voor gebruik met simkaarten van een andere provider dan de oorspronkelijke provider waarmee het toestel aangeschaft is.
Wil je je Samsung Galaxy S5 wel gebruiken met ieder willekeurig netwerk? Dan zijn er twee mogelijkheden:

galaxy S5 simlockvrij

 1. Een simlockvrije Galaxy S5 kopen: De eerste optie is bij de aankoop van je Galaxy S5 goed op te letten of de telefoon voorzien is van simlock. Is dit niet het geval, dan zal de smartphone standaard al bruikbaar zijn met idere telecomprovider. Een simlockvrije S5 is echter in de meeste gevallen aanzienlijk duurder dan een ge-simlockte Galaxy S5. Daarom kan het lonen voor de versie te kiezen die wel van simlock voorzien is en deze vervolgens zelf te verwijderen.
 2. Heb je een Galaxy S5 gekocht met simlock? Dan kun je deze achteraf (zelf) simlockvrij maken. De meeste smartphones die in combinatie met een abonnement verkocht worden zijn standaard voorzien van een simlock. Je kunt deze gemakkelijk zelf (laten) verwijderen. Hieronder vindt je een handig stappenplan om je Galaxy S5 zelf simlockvrij te maken.

Benodigdheden Samsung Galaxy S5 simlockvrij maken

Om je Galaxy S5 simlockvrij te maken heb je een aantal zaken nodig. Om de unlockcode te berekenen zijn een aantal kenmerken van de telefoon nodig. De volgende zaken dienen bij de hand gehouden te worden als je de simlock gaat verwijderen:

Unlock code

De unlockcode is bij de meeste providers vanaf een jaar na het moment dat het toestel aangeschaft is gratis verkrijgbaar. Vaak zal je echter al binnen een jaar na aanschaf de simlock willen verwijderen. De unlockcode zal dan gekocht moeten worden bij de provider (wat een aanzienlijk bedrag kan kosten). Wil je voordeliger uit zijn? Kijk dan eens of je online een unlock-code kunt aanschaffen tegen een kleine vergoeding. Er zijn vele bedrijfjes actief die tegen een vergoeding van enkele euro's unlockcodes verstrekken. Sommigen van hen bieden zelfs gratis unlockcodes aan. Let hiebij wel goed op: het meerdere malen invoeren van een foutieve code kan leiden tot definitieve blokkering.

Stappenplan: Galaxy S5 unlocken

Met behulp van onderstaande stappen maak je vervolgens snel je Galaxy S5 simlockvrij:

 1. Unlock code aanvragen

  Vraag een unlock code aan voor je Samsung Galaxy S5. Om deze code aan te vragen dien je het unieke serienummer (IMEI-nummer) van de telefoon te verstrekken. Daarnaast zal gevraagd worden naar het merk (Samsung) en model (Galaxy S5) van de telefoon waar de code voor gebruikt gaat worden. Met deze gegevens wordt vervolgens een unlockcode gegenereerd die alleen voor dit toestel zal werken.
 2. Simkaart invoeren

  Ben je in het bezit van een unlock code? Voeg dan de simkaart die NIET geaccepteerd is door de simlock in het toestel. Voor een Glaaxy S5 met Vodafone simlock gebruik je bijvoorbeeld een T-mobile of KPN simkaart.

 3. Galaxy S5 opstarten

  Nu de simkaart in het toestel zit start je de telefoon op. Je S5 zal aangeven dat de telefoon niet overweg kan met de simkaart door de sim blokkering. Om de blokkering op te heffen zal het toestel vragen om een unlockcode.
 4. Galaxy S5 unlockcode invoeren

  Voer de unlock code in die bij stap 1 verkregen is en ga verder. Volg de vervolgstappen goed op.

Je Galaxy S5 zal nu op gaan starten en mededelen dat de unlockprocedure succesvol verlopen is en dat het toestel voortaan simlock-vrij is! Is de unlock niet gelukt? Let dan goed op en lees onderstaande waarschuwing goed door voordat je de unlockcode nogmaals probeert in te voeren. Is de unlock succesvol? Gefeliciteerd! Je hebt vanaf nu een simlockvrije Galaxy S5 en kunt het toestel voortaan gebruiken met simkaarten van alle providers!

Waarschuwing!Let op: Het herhaaldelijk invoeren van foutieve unlockcodes kan voor definitieve simlock bij je Galaxy S5 zorgen! Probeer niet herhaaldelijk een ongeldige code in te voeren. Controleer goed of je de code juist overgenomen hebt. Mocht je unlockcode voor de Galaxy S5 niet werken, informeer dan naar een nieuwe code of ga langs een telecomspeciaalzaak.