Samsung Galaxy Tab unlocken - introductie

Galaxy Tab simlockvrij

Je Samsung Galaxy Tab met 3G of 4G internetverbinding is niet altijd bruikbaar met iedere provider. In veel gevallen blokkeert een zogenaamde simlock de mogelijkheid je tablet te gebruiken met een simkaart van iedere provider (je Galaxy Tab is ge-simlocked voor T-mobile kaarten, dan werkt hij alleen met T-mobile simkaarten). Een simlock kan dus erg vervelend zijn. Zeker wanneer je goedkoper uit bent bij een ander abonnement van een andere aanbieder is de simlock vervelend.
Gelukkig is een simlock gemakkelijk te verwijderen. Alles wat je nodig hebt is een unlock-code. Met deze unlockcode is de simlock te verwijderen, een proces dat ook wel simlock-vrij maken heet.

Het unlocken van je Galaxy Tab klinkt erg spannend, echter, unlocken is zeer gemakkelijk zelf te doen. Een simlock is niets anders dan een stukje software dat de simkaart die in de Galaxy Tab ingevoegd is herkent en kijkt of deze van een bepaalde telecomprovider is. Is dit niet het geval (je stopt een Vodafone simkaart in een Galaxy Tab die gesimlockt is voor T-mobile), dan zal de tablet deze simkaart niet ondersteunen. Deze softwarematige blokkering is op te heffen door het invoeren van de unlock-code.

Galaxy Tab unlock-code

Een unlock-code voor je Galaxy Tab is verkrijgbaar via verschillende wegen. De meest gebruikte methoden zijn de volgende:

Unlockcode via provider

Is je tablet al meer dan een jaar oud en voorzien van een simlock? Dan krijg je in de meeste gevallen via de telecomprovider waarmee de Galaxy Tab is aangeschaft gratis een unlockcode om je tablet simlockvrij te maken. Providers verstrekken de unlockcodes het eerste jaar meestal niet gratis. Als de Galaxy Tab niet meer gesimlockt is, is de tablet namelijk via iedere provider bruikbaar, wat ervoor zorgt dat de oorspronkelijke provider je niet meer als klant gebonden heeft. Na een jaar hoort de provider je gratis een unlockcode te verschaffen.

Unlockcode via internet

Een andere manier om aan een unlock-code te komen voor je Galaxy Tab is deze zelf de kopen via internet. Verschillende kleine bedrijfjes en websites bieden de mogelijkheid een unlockcode te bestellen waarmee je je Galaxy Tab kunt unlocken. Let hierbij wel goed op! Vaak werken de codes niet en ben je je geld kwijt in dat geval

Unlock uit laten voeren door winkel/professional

Als je niet zeker weet of je betrouwbare unlockcodes krijgt, is een betere keuze langs een winkel te gaan die je Galaxy Tab kunnen unlocken voor je. Hier heb je vaak de garanatie dat de unlock werkt, anders krijg je je geld terug. Ook in winkels zijn verschillen te vinden. Kleine winkeltjes zijn vaak voordeliger dan de grote telecomaanbieders. Kijk eerst goed rond voor de beste prijs.

Unlock-stappenplan - Hoe je Galaxy Tab te unlocken?

Via onderstaande stappenplan verwijdert u zelf gemakkelijk de simlock op uw Galaxy Tab. In 7 stappen maak je zelf veilig je Galaxy Tab simlockvrij binnen 10 minuten. Lees het plan stap voor stap grondig door zodat je geen fouten maakt.

 1. Is uw Galaxy Tab ├ęcht voorzien van simlock?

  De eerste stap is om te controleren of je Galaxy Tab niet al simlockvrij is. Stop een simkaart in je Galaxy Tab van een andere provider dan de provider waarmee je de tablet normaal gebruikt. Werkt deze simkaart? Dan is de Galaxy Tab simlockvrij en hoef je deze niet meer te unlocken. Werkt de simkaart niet? Ga dan verder met stap 2.

 2. Type Galaxy Tab en IMEI nummer opzoeken

  Nu je zeker weet dat de Galaxy Tab niet simlock-vrij is heb je een unlock-code nodig. Om deze code aan te vragen heb je een aantal zaken nodig:

  • Typenummer van je Galaxy Tab (Galaxy Tab 2, Galaxy Note etc.).
  • IMEI nummer van je Galaxy Tab. Het IMEI nummer vind je door te gaan naar: 'Settings (instellingen) - > about (over toestel) -> status'. Het IMEI nummer is een soort ID van het toestel en is een uniek nummer waaraan het specifieke apparaat herkenbaar is. Alleen tablets met 3G of telefoonfunctie hebben een IMEI nummer.

 3. Unlockcode aanvragen voor je Galaxy Tab.

  Met behulp van bovenstaande gegevens is een unlock-code aan te vragen. Deze zijn aan te vragen via provider of online of offline aanbieder. Voor meer informatie over het aanvragen van een unlock-code voor je Galaxy Tab, zie bovenaan deze pagina. Heb je een unlock-code? Ga dan door naar stap 3.

 4. Plaats simkaart van andere provider in je Galaxy Tab.

  Heb je je Galaxy Tab aangeschaft met een abonnement van T-mobile? Voeg dan bijvoorbeeld een simkaart van Vodafone of KPN in.

 5. Zet je Galaxy Tab aan.

  Je Galaxy Tab zal opstarten. Wordt er gevraagd om de pincode van de simkaart? Voer deze dan in.

 6. Galaxy Tab vraagt om unlock-code, voer deze in.

  Als je Galaxy Tab inderdaad niet simlock-vrij is zal nu om een unlock-code gevraagd worden. Je Galaxy Tab kan op verschillende manieren vragen om een unlockcode:

  • Melding: 'Netwerkblokkade geef wachtwoord'. Voer in dat geval de unlock-code in die je bij stap 3 verkregen hebt in het daarvoor aangeven veld op je Galaxy Tab en sluit af met een hekje ('#').
  • Melding: 'Foute Kaart, Onbekend of Niet geldig'. Druk dan achtereenvolgens op de toetsen # 0 1 1 1 * gevolgd door de unlockcode verkregen bij stap 3. Sluit ook in dit geval af met hekje ('#').

 7. Klaar! Niet gelukt? Lees hier!

  Als alles goed gaat en je bovenstaande stappen opvolgt is je Galaxy Tab nu simlock-vrij. Niet gelukt? Het kan dat de unlockcode niet goed ingevoerd is of dat je code ongeldig of foutief is. Let in dit geval goed op! Het meermaals foutief invullen van een unlockcode kan ervoor zorgen dat je Galaxy Tab definitief geblokkeerd word.

Waarschuwing!Let op: Let goed op dat je je unlock-code goed invoert op je Galaxy Tab. Mocht je unlockcode niet direct werken? Vraag dan om een andere code of laat je Galaxy Tab door een professional unlocken. Het herhaaldelijk invoeren van een foutieve unlockcode kan ervoor zorgen dat je Galaxy Tab definitief gesimlocked wordt.

De unlockinstructies als omschreven op deze pagina zijn van toepasssing op voor zover bekend alle Samsung tablets. De volgende toestellen vallen hieronder: Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 2, Samsung Galaxy Tab 3, Galaxy Tab 7.0 plus, Galaxy Tab 7.7, Galaxy Tab 8.9, Galaxy Tab 10.1, Galaxy Tab P1000, P3100, P3110, P5100, P5110, P5210, P6210, P7500, P7510 etc. Vrijwel ieder model Galaxy Tab met 3G/4G mogelijkheid is via bovenstaand unlock stappenplan te unlocken.