Waarom simlockvrij maken?

Wat heeft het verwijderen van de simlock voor een nut?

Je hebt een nieuwe smartphone gekocht en komt erachter dat de telefoon voorzien is van een simlock. Oh nee! Maar... Heb je hier wel daad werkelijk last van? En waarom zou je de simlock willen verwijderen? Dit artikel geeft antwoord op deze vragen.

simkaart

Help, mijn telefoon is voorzien van simlock! Is dit echt zo erg?

Je hebt net een nieuwe smartphone gekocht? Gefeliciteerd! Je komt erachter dat deze voorzien is van simlock? In de meeste gevallen merk je hier helemaal niets van! Totdat je een andere simkaart in de telefoon stopt die niet van de provider is waarmee je het toestel gekocht hebt. Als je de telefoon blijft gebruiken met de simkaart die meegeleverd is bij de telefoon, dan heb je dus geen last van de simlock. Maar waarom en wanneer zou je de simlock dan wel verwijderen?

Telefoon verkopen - unlock verhoogt de waarde

Een van de redenen waarom je een simlock zou willen verwijderen is als je van plan bent het toestel te verkopen. Een telefoon die simlockvrij is, verkoopt makkelijker. Een simlockvrije telefoon is te gebruiken met elke willekeurige simkaart. Je bent dus niet gebonden aan één vaste provider. Verkoop je je telefoon, dan vergroot je het aantal mogelijke kopers door de simlock te verwijderen. Je smartphone zal gelijk aanzienlijk stijgen in waarde, waardoor je je telefoon voor meer kunt verkopen.

Overstappen provider - alleen mogelijk met simlockvrije telefoon

Stap je over naar een nieuwe provider? Wil je je oude telefoon blijven gebruiken met een nieuw sim-only abonnement van een andere provider? Dit is alleen mogelijk als je telefoon simlockvrij is. Wanneer de telefoon voorzien is van een simlock, is het toestel alleen bruikbaar met een simkaart van een specifieke provider (de provider waar de telefoon aangeschaft is). Wil je dus een nieuwe simkaart van een andere telecomprovider gebruiken in de telefoon, dan zal deze eerst simlockvrij gemaakt moeten worden. Overstap naar een ander abonnement kan dus reden zijn waarom je het unlocken van je telefoon kunt overwegen.

Voordeliger bellen

Een goede reden voor het unlocken van je telefoon kan als bij het punt hierboven genoemd zijn dat je wilt overstappen van provider. Dit kan erg interessant zijn, zeker wanneer een andere provider goedkoper is dan de huidige provider waarmee het toestel werkt. Ook het overstappen van prepaid naar een goedkoop sim-only abonnement of andersom kan een goede reden zijn om je toestel simlockvrij te maken.

Gratis unlocken na een jaar

Is je telefoon een jaar oud? Dan is de provider waarvoor de telefoon gesimlocked is verplicht gratis een unlockcode voor je telefoon te verschaffen. En waarom zou je je telefoon niet gratis unlocken als het mogelijk is? Het is veilig, handig voor eventueel toekomstig gebruik en de waarde bij eventuele verkoop ligt hoger. En bovenal, na een jaar is het toch gratis, dus waarom zou je je telefoon niet unlocken na een jaar?