Simlock-vrij maken

Bij aanschaf van een nieuwe telefoon of smartphone is het toestel in de meeste gevallen voorzien van een simlock voor de provider van de meegeleverde simkaart of abonnement. Een simlock is te verwijderen waardoor de telefoon voortaan met iedere provider werkt. De simlock wordt verwijderd met een zogenaamde simlock-code.

Om je telefoon simlockvrij te maken wordt de zogenaamde simlock-code ingevoerd in het toestel. Na opnieuw opstarten zal de telefoon voortaan met ieder netwerk overweg kunnen.

Simlock door professional laten verwijderen?

De simlock op je Samsung telefoon kun je natuurlijk laten verwijderen door een gespecialiseerd bedrijf. Deze unlocker zal je telefoon opnieuw opstarten met een simkaart van een provider waarmee de telefoon niet overweg kan door de simlock. De telefoon vraagt vervolgens om een unlock-code die het bedrijf vervolgens invoert.

De kosten voor simlock-vrij laten maken van je Samsung telefoon liggen over het algemeen bij dit soort bedrijfjes op 10 tot 50 euro. Wil je er zeker van zijn dat de simlock goed verwijderd wordt? Dan kun je ook altijd overwegen de telecomprovider om een unlockcode te vragen. Hiervoor heeft de provider de imei code van je mobiel nodig. Dit kost in de meeste gevallen echter wel veel meer dan een unlockbedrijfje of lokale telefoonwinkel de telefoon te laten unlocken.

Simlock zelf verwijderen

Mocht je geen geschikt bedrijfje vinden of de kosten voor de unlock gewoon te duur vinden, dan kun je altijd overwegen de telefoon zelf te unlocken. Dit is in de meeste gevallen uitstekend zelf te doen. Alles wat je nodig hebt is een unlockcode en een simkaart van een telecomprovider anders dan de provider waarvoor de telefoon gelocked is. Heeft de telefoon bijvoorbeeld een Vodafone simlock zorg dat je dan een T-mobile of KPN simkaart hebt.

Daarnaast heb je in de meeste gevallen een unlock-code nodig. Deze codes zijn veelal verkrijgbaar via websites of kleine softwareprogrammatjes die via internet te downloaden zijn. Ook je telecomprovider kan een code verschaffen, al zullen de kosten daarvan hoger zijn.
Met sommige Samsung telefoons mocht het mogelijk zijn de telefoon met een kabel aan de computer te koppelen en vervolgens een softwareprogrammatje uit te voeren.

Conclusie: Zelf unlocken of laten unlocken?

In principe is de unlock in de meeste gevallen prima zelf uit te voeren. Vergeet alleen niet dat na een bepaald aantal foutieve pogingen de telefoon niet meer te unlocken zou kunnen zijn. In sommige gevallen is het zo dat de telefoon voor altijd gelocked zal worden na een X-aantal foutieve codes ingevoerd te hebben.

Weet je goed wat je doet en beschik je over een unlockcode die zeker goed is? Dan kun je zelf proberen de simlock te verwijderen.

Mocht je twijfelen of de code wel werkzaam zal zijn? Of durf je het niet goed aan de unlock zelf uit te voeren? Dan raden we aan naar een gespecialiseerd unlock bedrijf te gaan. Deze bedrijfjes verwijderen je simlock voor een klein bedrag. Voor deze kleine vergoeding weet je in ieder geval zeker dat de unlock goed uitgevoerd wordt.