Samsung Galaxy S4 unlocken - introductie

galaxy S4 simlockvrij

De nieuwe Galaxy S4 is in de meeste gevallen voorzien van een simlock wanneer je deze smartphone koopt. Hierdoor is je S4 dus beperkt tot het netwerk waarmee je de telefoon gekocht hebt. Wil je je Samsung Galaxy S4 wel gebruiken met alle netwerken? Dan heb je twee mogelijkheden:

 1. Een simlockvrije Samsung Galaxy S4 kopen. Let goed op als je een Galaxy S4 koopt dat het toestel simlock-vrij is. Is je Galaxy S4 simlockvrij? Dan kun je de telefoon vrij gebruiken met iedere netwerkprovider. Je bent dan niet gebonden aan de telecomprovider waarmee je je Galaxy S4 koopt. Zit er bijvoorbeeld een simkaart van Vodafone bij je S4, maar is het toestel simlockvrij, dan kun je zonder extra handelingen een simkaart van bijvoorbeeld T-mobile of KPN / Hi erin stoppen.
 2. Je kunt je Galaxy S4 die je gekocht hebt met een simlock altijd achteraf simlockvrij maken. In bijna driekwart van de gevallen is een nieuwe smartphone standaard voorzien van een simlock. Het verwijderen van de simlock, het zogenaamde simlock-vrij maken is dan een optie.

Ik wil mijn Galaxy S4 simlock vrij maken - benodigdheden

Heb je een Galaxy S4 mét simlock? Dan behoor je tot de overgrote meerderheid van de S4 bezitters. Gelukkig is een simlock tegenwoordig zeer snel en voordelig op te heffen. Je Galaxy S4 unlocken kun je zelf binnen een kwartiertje gedaan hebben. Uiteraard heb je wel een aantal dingen nodig:

Unlock code

Bij de meeste providers is een unlock-code na een jaar na aanschaf van het toestel gratis verkrijgbaar. In veel gevallen zal je een simlock al eerder verwijderd willen hebben. Je zult dan aangewezen zijn op het kopen van een unlock-code bij de provider. Wil je gratis je Samsung Galaxy S4 unlocken? Dat is ook mogelijk. Online zijn vele bedrijfjes te vinden die tegen kleine vergoeding of zelfs gratis unlockcodes verstrekken.

Galaxy S4 unlocken - stappenplan

Het unlocken van je S4 is vervolgens gemakkelijk te doen:

 1. Unlock code aanvragen

  Met behulp van het IMEI nummer kun je een unlockcode aanvragen voor je Galaxy S4. Verschillende aanbieders kunnen na invoer van het type telefoon (Galaxy S4 in dit geval) en het bijbehorende IMEI nummer een unlock-code genereren.
 2. Ongeldige simkaart invoeren

  Nu je de code hebt stop je de simkaart in je telefoon die NIET geaccepteerd is door de simlock.
 3. Toestel opstarten

  Zet vervolgens je S4 aan. Het toestel zal vragen om een unlock-code zodat je Galaxy S4 simlockvrij gemaakt kan worden.
 4. Unlockcode invoeren op je Galaxy S4

  Voer de bij stap 1 verkregen code in en ga verder.

Je telefoon zal nu opstarten en je ontvangt de melding dat de unlock gelukt is! Is het niet direct gelukt? Lees dan eerst onderstaande waarschuwing goed door alvorens de unlockcode nogmaals te proberen. Hier zijn namelijk risico's aan verbonden. Is het wel gelukt? Dan kun je vanaf nu je Galaxy S4 gebruiken met iedere netwerkprovider die je wilt! Je bent niet meer gebonden aan een enkele provider.

Waarschuwing!Let op: Het meermaals proberen te unlocken met een verkeerde unlock-code kan ervoor zorgen dat je Galaxy S4 definitief gesimlocked wordt. Probeer dus niet onbeperkt een ongeldige code in te voeren. Mocht je unlockcode voor de Galaxy S4 niet werken, informeer dan naar een nieuwe code.